Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 juli 2021 | 09:26

Netflix kommer börja erbjuda spel under nästa år

Enligt rapporten ska streamingtjänsten börja erbjuda spel någon gång under det kommande året, utöver film och tv-serier.
Netflix sysslar som bekant med att producera och streama film och tv-serier, men nu verkar det som att de planerar att även börja erbjuda spel på sin prenumerationstjänst. 
 
Det är sajten Bloomberg som rapporterar att streamingtjänsten planerar att börja lägga till spel på sajten någon gång under det kommande året. Netflix ska ha anställt Mike Verdu för att starta speltjänsten, som tidigare jobbat på EA och Facebook, vilket antyder att de inte bara kommer licensiera spel utan även producera sina egna. 
 
Tanken är att de ska börja rulla ut några spel i taget innan tjänsten blir riktigt stor och företaget planerar inte att ta ut en extra avgift för spelen för tillfället, skriver Bloomberg. 
 
Redan nu erbjuder tjänster som Google StadiaXbox Game Pass och Playstation Now möjligheten att strömma spel på sin dator, mobil eller surfplatta. Det är troligtvis något liknande koncept som Netflix är ute efter, samt att de även kan producera egna spel baserade på sina populära serier och filmer. För några år sedan producerade de även ett "Stranger Things"-spel, samtidigt som de gärna köper in rättigheter för att producera serier och filmer baserade på spel som "Resident Evil", "Castlevania" och "The Division". 
 
Uppgifterna om att Netflix ska börja erbjuda spel ska ha fått aktiekursen att göra ett hopp på 3,3 procent i onsdagens efterhandel. 
 
Skulle du vilja spela spel på Netflix? Vilka spel skulle du vilja se dem producera?
| 15 juli 2021 09:26 |