Spel

Skribent

Sebastian Lind

17 maj 2021 | 13:00

Google släpper över 100 nya spel till Stadia i år

Trots nedstängning av interna spelstudion och flera avhopp säger Google att deras Stadia-plattform är i "fin form".
Google Stadia har haft en halvdan start på året. Först stängde de ner sin interna speldivision, vilket gör att vi knappast kommer få se några unika Google-utvecklade spel till Stadia. Nedstängningen ledde även till att en rad profilerade spelutvecklare som exempelvis Jade Raymond ("Assassin's Creed", "Star Wars: Battlefront II") senare också valde att hoppa av företaget.
 
Google vill därför nu förtydliga att deras stöd för deras molnbaserade speltjänst är lika starkt som tidigare.
 
– Vi är på väg att släppa över 100 nya spel på Stadia under 2021, och vi fortsätter göra Stadia till en fantastisk plats att spela spel via prylar du redan äger, säger Stadia-utvecklaren Nate Ahearn till Gamesindustry.biz.
 
– Jag skulle säga till alla som inte tror på oss att se hur vi fortsätter sätta våra ord i handling, medan vi utökar Stadia Makers-programmet och ingår partnerskap med AAA-studios som Capcom, EA, Square Enix och andra, fortsätter han.
 
Google Stadia, för dig som inte vet, låter dig streama mängder av färska spel direkt till valfri skärm i ditt hem. Eftersom det handlar om streaming behövs inga spelkonsoler eller avancerade speldatorer – allt sånt sköter Stadia. Du kan därmed spela på vilken tv, laptop eller telefon som helst, och spelen kräver inga nedladdningar.
 
Stadia finns som gratistjänst samt i en Pro-variant. Den senare kostar 99 kronor per månad, men går att provtesta gratis första månaden.
 
 
Har du testat på Google Stadia? Tyck till nedan.
| 17 maj 2021 13:00 |