Film

Skribent

Anders Eklöf

29 juli 2021 | 09:55

Netflix kämpar för att få Christopher Nolans nästa film

Streamingtjänsten har "pågående samtal" med regissören om ett potentiellt samarbete.
För en tid sedan sågade regissören Christopher Nolan ("Inception", "Interstellar" och "Tenet") sin studio Warner Bros för deras beslut att släppa alla sina biofilmer under 2021 som streaming på HBO Max, med filmer som "Dune", "Space Jam: New Legacy" och "Mortal Kombat". 
 
- Några av våra största filmskapare och viktigaste filmstjärnor gick och la sig i tron om att de jobbade för världens bästa studio, och när de vaknade insåg de att de jobbade för den sämsta streamingtjänsten, sa han då. 
 
Den stora frågan på mångas läppar har därmed varit vart regissören kan tänkas vända sig om han väljer att lämna Warner Bros. Om det skulle ske, är åtminstone streamingtjänsten Netflix väldigt intresserade. 
 
I en intervju med sajten Variety berättar Scott Stuber, som är chef för Netflix originalfilmer, att han och Christopher Nolan har "pågående samtal" om ett potentiellt samarbete.
 
- Om och när Nolan börjar med sin nya film, handlar det om vi kan vara ett hem för den och vad vi skulle behöva göra för att få det att hända. Han är en otrolig filmskapare. Jag ska göra allt jag kan. I den här verksamheten har jag lärt mig att du måste ha noll ego, säger han. 
 
Netflix deal med Steven Spielbergs Amblin Production har även gett "hopp om att även kunna lura till sig Christopher Nolan", säger han. 
 
 
Om det skulle bli verklighet kommer troligtvis hans nästa film även gå på bio under några veckor, då Christopher Nolan var väldigt tydlig med att "Tenet" skulle göra det mitt under en brinnande pandemi. Filmen spelade in nära 350 miljoner dollar
 
För några år sedan har dock Nolan sagt att han aldrig kommer jobba med Netflix, men han kan ju ha ändrat sig.
 
Hoppas du att Nolans nästa film hamnar på en streamingtjänst? Vad tror du att filmen kan handla om? 
| 29 juli 2021 09:55 |