Film

Skribent

Alexander Kardelo

4 november 2020 | 08:00

Christopher Nolan är nöjd med biointäkterna för ”Tenet”

”Alla måste anpassa sig till en ny verklighet.”
Christopher Nolan har uttalat sig om ”Tenet” och filmens biointäkter, för första gången sedan premiären i slutet av augusti.

- Warner Bros släppte ”Tenet” och jag är glad att den spelat in nära 350 miljoner dollar, säger filmskaparen i en intervju med LA Times.

350 miljoner är egentligen inte mycket för en film som kostade 200 miljoner dollar att producera. ”Tenet” hade antagligen kunnat få in det dubbla under ett ”vanligt år”. Men Nolan hoppas att detta inte ger andra filmstudios kalla fötter:

- Snarare än att titta på var filmen fungerade väl, och hur det kan skapa intäkter till dem, tittar de på hur den inte levde upp till förväntningarna som sattes innan COVID. De kommer använda det som en ursäkt till att låta biograferna ta hela förlusten från pandemin. Istället borde de ge sig in i leken och anpassa sig - med andra ord återuppbygga vår industri.
 
Fler biofilmer behövs för att rädda biograferna, menar han:

- Att gå på bio är en del av livet, som restauranger och allt annat. Men just nu måste alla anpassa sig till en ny verklighet, avslutar han.
 
 
Har du sett "Tenet" på bio? Kommentera nedan.
| 4 november 2020 08:00 |