Film

Skribent

MovieZine

21 juni 2021 | 19:55

Steven Spielberg kommer producera filmer åt Netflix

Produktionsbolaget Amblin Partners ingår samarbete med streamingtjänsten.
Steven Spielberg, mannen som kanske eller kanske inte kritiserade Netflix bara häromåret, ger sig nu in i ett samarbete med streamingjätten.

Spielbergs bolag Amblin Partners har gått med på att producera "flera nya långfilmer för streamingtjänsten varje år", skriver Variety - ett avtal som verkligen är ett tecken på att förändringens vindar blåser i Hollywood.

Det var i början av 2019 som Spielberg ska ha försökt påverka Oscarsgalans ansvariga om att streamad film inte bör tävla om världens finaste filmpris. Den store filmskaparen har alltid värnat om bioupplevelsen, men börjar vänja sig vid tanken på streamad film på sistone.

- Jag vill att folk ska hitta sin underhållning hur och var det passar dem. Stor duk, liten skärm - det viktiga för mig är en riktigt bra berättelse och alla ska kunna ha tillgång till såna, sade Spielberg i en intervju med NY Times.

Amblins Netflix-filmer kan komma i alla genrer och budgetar, tillägger sajten. Spielbergs produktionsbolag Amblin Partners har tidigare släppt filmer som "1917", Netflix Oscarsnominerade drama "The Trial of the Chicago 7", "Green Book", "First Man" och den kommande "West Side Story".
| 21 juni 2021 19:55 |