Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

1 juli 2019 | 09:10

Netflix gör påkostad tv-serie av Neil Gaimans "Sandman"

Enligt källor inom produktionen blir det den mest påkostade DC Comics-serien som någonsin adapterats till tv.
Neil Gaimans böcker har tidigare resulterat i de två kritikerrosade serierna "American Gods" (Starz) och "Good Omens" (Amazon Prime). Enligt THR har det nu blivit dags för nästa påkostade adaptering, och denna gången kommer den nya serien att landa hos Netflix.
 
"Sandman" är en hyllad och tecknad serietidning som kom ut med 75 nummer mellan 1988 och 1996, vilka senare samlats i tio seriealbum. Skräckfantasyns handling kretsar kring Dream, även känd som Morpheus, Sandman och under en rad andra namn. Som är en av The Endless, de ändlösa som alltid har funnits och som alltid kommer att finnas. Tv-serien kommer även att följa flera av de andra The Endless-karaktärerna, exempelvis Destiny, Death, Destruction, Despair, Desire och Delirium.
 
Allan Heinberg ("Wonder Woman") kommer att skriva manuset och vara seriens showrunner, med Neil Gaiman och David Goyer som exekutiva producenter. Gaiman och Goyer var tidigare även involverade i en långfilms-adaptering av "Sandman", med Joseph Gordon-Levitt i huvudrollen, men det projektet är nu helt skrotat.
 
Det är i nuläget fortfarande oklart hur många avsnitt serien kommer att bestå av samt när den kan förväntas vara klar.
 
Kommer du att ge "Sandman" en chans när det vankas premiär? Kommentera gärna nedan!
| 1 juli 2019 09:10 |