Film

Skribent

MovieZine

7 augusti 2023 | 22:30

Nytt på Netflix: Många har missat detta fenomenala drama med Bill Skarsgård

MovieZine gav högt betyg till "Nine Days", en lågmäld men tankeväckande dramafilm där Zazie Beetz och Winston Duke också medverkar.
Bland veckans nya filmsläpp på Netflix vill vi slå ett slag för "Nine Days". Varför? För att många missade filmen när den kom till Sverige - med premiär på Stockholms filmfestival hösten 2020 och ett digitalsläpp först våren 2022.
 
Och för att den är "fenomenal och ytterst välspelad", enligt vår recensent Patrik Linderholm som även hyllar debutregissören Edson Oda.
 
I denna udda historia får vi möta Will (spelad av Winston Duke) som har ett något annorlunda jobb. Han genomför intervjuer med olika själar, och ska välja vem av dem som ska få chansen att födas som människa. En morbid men tankeväckande idé, som blir en slags studie över människan och vad det innebär att leva.
 
Bland flera kända namn i rollistan hittas Zazie Beetz ("Joker"), Benedict Wong ("Doctor Strange"), Tony Hale och inte minst Bill Skarsgård. Låter det som en film för dig? Kolla in trailern här:
 
 
- Jag läste manus och det var väldigt tankeväckande. Jag såg ett vackert underliggande budskap i filmen, samtidigt som den var abstrakt och väldigt mänsklig. Det var ett fascinerande manus att läsa, och när jag mötte regissören pratade vi vidare om hur den på sätt och vis är en kritik mot vår värld, berättar Bill Skarsgård i en intervju.
| 7 augusti 2023 22:30 |