Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

3 mars 2016 | 20:00

Netflix egna filmer på väg 2016

Vi kan se fram emot ytterligare en Adam Sandler-komedi!
Vi har tidigare gått igenom en del av Netflix nya filmer för i år, och nu har det blivit dags för en mer heltäckande summering av alla streaming-jättens olika filmprojekt som ska släppas under år 2016. "Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny" finns ute redan nu, så vi börjar listan med nästa film som släpps. Står det inget datum så är filmens premiärdatum inte satt än.

Hur som helst; Brad Pitt gör svart krigs-komedi, Ricky Gervais regisserar en långfilm med Eric Bana, Paul Rudd ska ta hand om en sjuk ungdom, och utöver det får vi bland annat skräckfilmer och en del riktigt tunga dramor.  

Här är 15 nya filmer du kan förvänta dig att se på Netflix i år:


"Pee-wee’s Big Holiday"
(18:e mars)
Paul Reubens återvänder till rollen som Pee-wee, som här ger sig ut på sin allra första semester i en historia om vänskap och hopp.


"Special Correspondents"
(29:e april)


Large 318914deab9cba8f8895514f0b49d2a2 special1

Ricky Gervais skriver, regisserar, och spelar en av huvudrollerna i en komedi om en radiojournalist och hans ljudtekniker som bestämmer sig för att fejka sina egna kidnappningar.

"Jadotville"


"Fifty Shades"-Jamie Dornan spelar den irländske befälhavaren Pat Quinlan i en verklighetsbaserad historia om hur en liten grupp soldater försvarar sig mot franska och belgiska legosoldater i Kongo under det tidiga 60-talet.

"Mascots" 
Christopher Guest gör film om ett gäng tävlingsinriktade maskotar. Med Jane Lynch, Parker Posey, Jennifer Coolidge och Fred Willard.

"War Machine"
En filmatisering av den verklighetsbaserade best-sellern "The Operators", som handlar om hur det egentligen gick till när de amerikanska militära höjdarna beslutade att invadera Afghanistan. Med Brad Pitt, Topher Grace och Ben Kingsley i huvudrollerna.


"First They Killed My Father"


Angelina Jolie regisserar den här dokumentären om folkmordet i Kambodja som skedde under de Röda Khmerernas regim på 70-talet. Jolies 14-årige son Maddox gör debut framför kameran i filmen.

"The Fundamentals of Caring"
Paul Rudd spelar en loser som tvingas ta hand om en tonåring som lider av den allvarliga sjukdomen muskeldystrofi. De ger sig ut på en road trip genom USA där de snart plockar upp både en ung flicka, spelad av Selena Gomez, och en gravid kvinna, spelad av Megan Ferguson.

"Tallulah"
Ellen Page har redan hyllats för sin roll i det här dramat om en kvinna som plötsligt tvingas ta hand om ett litet barn. Skriven och regisserad av Sian Heder, som varit med och skapat "Orange is the New Black".


"Under the Shadow"
En thriller som utspelar sig i Teheran, där en mor och dotter finner sig under attack från ett övernaturligt väsen.

"Amateur"


Michael Rainey Jr. spelar en 14-årig baskettalang som upprör känslor hos sina lagkamrater efter att ha släppt en video på sig själv som exploderat på nätet.

"ARQ"


Post-apokalyptisk thriller som handlar om en ingenjör som lever i en värld där oljan tagit slut. När han kommer på ett sätt att skapa obegränsad energi verkar problemen vara lösta, men snart visar det sig att alla som vistas nära energikällan tvingas återuppleva samma dag om och om igen.

"Clinical"


Thriller med Vinessa Shaw i huvudrollen som psykiatriker som försöker få ordning på sitt liv. När en mystisk patient med ett mörkt förflutet gör entre blir saker komplicerade.


"I Am the Pretty Thing That Lives in the House"
Skräckis om en sjuksköterska, spelad av Ruth Wilson, vars jobb går ut på att ta hand om en författare av spökhistorier som själv visar sig bo i ett spökinfesterat hus.

"Underground"


En av producenterna bakom "Fruitvale Station" berättar i sin regidebut en historia om en ung man och hans resa in i universitetsvärlden, där han slits mellan lojalitet till sina vänner och mellan att avslöja vad de egentligen tvingas genomgå i sina initiationsriter.


"The Do Over"


Andra filmen i Adam Sandlers fyrfilms-deal med Netflix (den första var som bekant "The Ridiculous 6", där Sandler och David Spade spelar två män som bestämmer sig för att fejka sina egna dödsfall för att kunna starta om på nytt. Det visar sig dock att de mäns identiteter som de tar över har det långt värre än de själva någonsin hade det.

Vilken film av ovan nämnda tycker du låter mest intressant? Kommentera gärna nedan!
| 3 mars 2016 20:00 |