Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 mars 2023 | 19:00

Spansktalande Netflix-tittare hånar nya barnfilmens titel

Den suger, skulle man kunna säga. Streamingtjänsten skulle kanske ha tänkt till innan de döpte filmen ”Chupa”.
Netflix verkar ha åkt på en backlash igen. Den här gången för titeln på deras nya barnfilm ”Chupa”, som i den här historien är en pojkes smeknamn på hans nya husdjur - den mytomspunna varelsen kallad chupacabra.
 
Det är dock inte alla som gör samma tolkning. På Twitter har en del uppmärksammat att "chupa" betyder "suga", eller "att suga av" om nu ens hjärna drar åt det snuskiga hållet. En sexuell anspelning rimmar illa med en familjevänlig film, menar bland annat de här kommentarerna:
 
 
"Barn borde inte googla det här ordet" och "Sa ingen till dem vad det betyder?" är några vanliga kommentarer. Någon annan har tagit sig friheten att döpa om filmen:
 
 
"Chupa" handlar om 13-årige Alex som besöker sin familj i Mexico och upptäcker en liten chupacabra som gömmer sig i farfars hydda. För att rädda den mytiska varelsen behöver Alex och kusinerna ge sig ut på ett stort äventyr.
 
För regin står Jonás Cuarón (son till en viss Alfonso) och i rollistan ser vi bland andra Demián Bichir, Evan Whitten samt Christian Slater som ond vetenskapsman. "Harry Potter"-regissören Chris Columbus är med och producerar vad som ändå verkar bli en gullig liten historia. Kolla in trailern:
 
 
"Chupa" (om den nu inte byter titel i denna känsliga värld) landar på Netflix 7 april.
| 16 mars 2023 19:00 |