Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

24 september 2018 | 07:15

Netflix adaption av hyllade spelserien "Diablo" blir animerad

Efter ett lyckat försök med den animerade adaptionen av "Castlevania", är Netflix redo att ta sig an nästa hyllade spelserie på samma sätt.
Vi rapporterade redan i slutet av augusti att ett rykte om en "Diablo"-adaption hos Netflix hade börjat cirkulera. Nu verkar ryktet slutligen vara riktigt nära en officiell bekräftelse. Seriens påstådda skapare och showrunner, Andrew Cosby (som bland annat skrivit den nya "Hellboy"-filmen), bekräftade nämligen nyheten själv via sitt Twitter-konto. 
 
- Jag antar att jag kan bekräfta att jag är i slutförhandlingarna om att få skriva och vara showrunner för den nya animerade "Diablo"-serien åt Activision och Netflix.
 
 
Det dröjde däremot inte länge innan hans tweet plockades bort, troligtvis efter påtryckningar från Netflix - som själva brukar vilja presentera och bekräfta den här typen av nyheter, i form av ett pressmeddelande. Flera sajter hann givetvis ändå börja rapportera om nyheten. Med tanke på att Cosby skrev att han fortfarande är i slutförhandlingarna, finns väl dock en (väldigt) liten chans att allt fortfarande kan gå upp i rök.
 
Vad vi däremot kan ta med oss redan nu, som vi inte redan visste med säkerhet, är att den "Diablo"-serie som diskuteras alltså rör en animerad adaption av spelserien. Med andra ord har vi troligtvis ännu en "Castlevania"-aktig serie att se fram emot. Netflix, har som vi har rapporterat tidigare, även en live action-serie av "The Witcher" på gång - med Henry Cavill i huvudrollen som Geralt of Rivia.
 
 

Läs också vår intervju: Möt regissören bakom "Ingen utan skuld" och superheta "The Witcher"

 
Hade du hellre sett att "Diablo" fick en live action-adaption - eller är du nöjd med att få en animerad version? Kommentera gärna nedan!
| 24 september 2018 07:15 |