Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

31 augusti 2018 | 19:30

Rykte: Netflix gör tv-serie av de hyllade "Diablo"-spelen

Andrew Cosby, manusförfattaren bakom den kommande "Hellboy"-filmen, påstås ha fått uppdraget att skriva den nya serien.
Ibland dyker det upp rykten kring kommande serier och projekt som bara visar sig vara just det, rykten. Uppgifterna om den möjliga "Diablo"-adaptionen är uppenbarligen fortfarande i ett tidigt skede - och härstammar från hemsidan RevengeOfTheFans.
 
Det finns med andra ord inga officiella uppgifter från någon inblandad i den påstådda produktionen, men samtidigt kan det vara kul att se vad reaktionerna på ett rykte av det här slaget kan få. Blizzard och Netflix är trots allt två framgångsrika företag som mycket väl kan dra igång ett samarbete om de inser att de båda har något att tjäna på det.
 
Det första "Diablo"-spelet släpptes redan 1996, men har lyckats behålla sina många hängivna fans, som nu tålmodigt går och väntar på "Diablo 4". Spelet går ut på att ta sig ner våning efter våning i en katedral för att döda Diablo, The Lord of Terror, som kommit till den mänskliga världen med hjälp av en korrupt präst vid namn Lazarus (Wikipedia). 
 
Blizzard Entertainment, som också ligger bakom spelen "World of Warcraft", "StarCraft", och "Overwatch" (för att bara nämna några), har redan låtit en påkostad långfilm göras om sina "World of Warcraft"-spel; "Warcraft: The Beginning" av regissören Duncan Jones. Netflix som snart är på gång med sin andra säsong av "Castlevania" och officiellt arbetar på en live action-version av "The Witcher", känns därför ändå som ett troligt hem för en potentiell "Diablo"-adaption.
 
Det är oklart om Andrew Cosbys "Diablo" är tänkt att bli en live action-serie eller något animerat, mer i stil med "Castlevania".
 

Läs också: Äntligen officiellt - en full säsong av "Halo"-serien har beställts

 
Vad tror du - finns det någon sanning i "Diablo"-ryktena? Kommentera gärna nedan!
| 31 augusti 2018 19:30 |