Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

4 september 2018 | 21:10

Henry Cavill är klar för huvudrollen i "The Witcher"-serien

Inte nog med det, Netflix bekräftade även att den svenska regissören Charlotte Brändström har fått i uppdrag att regissera två av de totalt åtta avsnitten.
Netflix gick själva ut med ett pressmeddelande tidigare under dagen, i vilket de bekräftade att Cavill hade landat huvudrollen som Geralt of Rivia i den efterlängtade adaptionen av Andrzej Sapkowski bokserie. Böckerna som kommer ligga till grund till serien har redan adapterats till en väldigt framgångsrik och hyllad serie av tv-spel - något som spelnörden Cavill är väl medveten om.
 
Cavill uttryckte nämligen själv intresse av att spela huvudrollen som Geralt i en intervju med spelsajten IGN, i början av augusti - vilket verkar ha satt en boll i rullning minst sagt. Skådespelaren, som kanske är mest känd för sin roll som Stålmannen i en rad DCEU-filmer (DC Extended Universe), är för närvarande aktuell med en roll mot Tom Cruise i "Mission: Impossible - Fallout".
 
 
För oss svenskar finns det också anledning att vara stolta över att Charlotte Brändström har fått förtroende att regissera två av den påkostade tv-seriens avsnitt. Brändström är aktuell senare i september med Viaplay Original-serien "Ingen utan skuld".
 
Seriens resterande sex avsnitt kommer att regisseras av regissörerna Alik Sakharov ("House of Cards", "Game of Thrones") och Alex Garcia Lopez ("Marvel’s Luke Cage", "Utopia"), med Lauren Schmidt Hissrich ("Marvel’s Daredevil", "Umbrella Academy") som seriens showrunner och manusförfattare. "The Witcher" beräknas få premiär någon gång under året 2020 - vi har med andra ord ett tag kvar att vänta.
 
Vad tror du om Henry Cavill i rollen som Geralt - blir han ett passande val? Kommentera gärna nedan!
| 4 september 2018 21:10 |