Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 februari 2017 | 17:00

Nej, det är ingen Harry Potter-referens i ”Skönheten och Odjuret”

Chilla, Emma Watson-fans. Det där scenen som släppts från nya "Skönheten och Odjuret" är inte vad ni tror. Vi bad regissören förklara.
Det råder ingen tvekan om att ”Skönheten och Odjuret” är vårens mest efterlängtade biofilm, och många har analyserat varje trailersekund i minsta detalj. I veckan släpptes ännu en nostalgisk godbit - musikalklippet från inledningen av filmen, där Emma Watson sjunger Belles klassiska sång medan byn vaknar till liv på morgonkvisten. 

Men något är annorlunda. Titta här, 20 sekunder in i klippet:


Ja, hardcore-fans noterade snabbt att något skilde sig mot den animerade versionen. Istället för småprat med bagaren möter Belle här en något förvirrad Monsieur Jean. 

”Har du tappat något igen?” frågar hon. ”Jag tror det”, svarar han. ”Men problemet är att jag inte minns vad.”

Snabbt började det spekuleras om den nyskrivna dialogen är en blinkning till Harry Potter-filmerna, och Emma Watsons genombrottsroll som Hermione. Där hade vi ju glömske Neville Longbottom, som behövde den magiska kulan Remembrall för att minnas saker.

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

MIND = BLOWN?!

Okej, vänta lite, för det är inte så enkelt. Under vår intervju tidigare idag bad regissören Bill Condon förklara, och han menar att Harry Potter-liknelsen bara är en slump. Det handlar om något mer intressant än så:

- En av frågorna som den animerade filmen lämnade obesvarade, var ”hur kommer det sig att alla har glömt slottet där uppe?” Det besvarar vi i vår film. Så mannen som känner att det är något han inte minns, när man sett filmen blir det är uppenbart att det gäller Mrs Potts och Chip, som inte längre är där. 

Där har vi det. Vi vet ju att slottet och alla som bor där blev förtrollade i animerade ”Skönheten och Odjuret” från 1991. I årets version når förtrollningen även byn, för att familjerna till alla som jobbar på slottet, skulle glömma bort dem. Monsieur i klippet har alltså glömt bort att han är gift! Han har en hustru som är fast på slottet, förvandlad till en del av inledningen. De får tillfälle att återförenas i slutet när förtrollningen bryts… (Lugn, det är ingen spoiler. Det här känner alla redan till, eller hur?)

Vi har mycket mer ”Skönheten och Odjuret”-relaterade nyheter och intervjuer på väg de kommande veckorna, bland annat exklusiva intervjuer med Emma Watson och Dan Stevens. 

”Skönheten och Odjuret” kommer på bio 17 mars.
| 24 februari 2017 17:00 |