Film

Skribent

Alexander Kardelo

8 april 2015 | 17:05

"Need for Speed" gasar på med uppföljare

I väntan på "Fast & Furious 8"...
Hela världens biopublik kände ett behov av fart när "Fast & Furious 7" gick upp i helgen. Pengarna rullar in i snabbare takt än för någon av de tidigare filmerna. Det fick visst producenterna bakom "Need for Speed" att vakna till liv. Och se där, det är nu klart för en uppföljare till actionrullen från 2014.

Den här gången ska Electronic Arts få samarbeta med en rad kinesiska aktörer. Kina har en stor och actiontokig biopublik, och många amerikanska storfilmer får rejäla intäkter just därifrån. Så räkna med biljakter på asiatisk mark och flera lokala ansikten i rollistan. 

China Movie Channel, 1905 Pictures och Jiaflix investerade senast i Michael Bays "Transformers: Age of Extinction", skriver Hollywood Reporter.

I första "Need for Speed" (läs vår recension här) följde vi Aaron Paul och hans polare under en hetsig biljakt genom hela USA. Med 200 miljoner dollar i intäkter var filmen ingen supersuccé, men den framgångsrika spelserien den bygger på är en franchise som man inte ger upp på i första taget.

Samtidigt är "Fast & Furious 8" inte i närheten av startlinjen. Det finns inget manus, det är många skådespelare att samla på nytt och oklart om James Wan eller Justin Lin har tid att regissera. Med rätt växlar och talanger kan "Need for Speed 2" fylla ett tomrum för actionpubliken som fått mersmak.
| 8 april 2015 17:05 |