Skribent

Alexander Dunerfors

21 juni 2014 | 14:00

Naveen Andrews till Wachowskis "Sense8"

"Lost"-stjärnan är med i "Matrix"-skaparnas nya dramaserie tillsammans med Daryl Hannah och fler.
Andy och Lana Wachowski ger sig in i TV-världen med en internationell storserie för Netflix. Rollistan i "Sense8" börjar nu ta form, med Daryl Hannah och Naveen Andrews som de mer kända namnen.

Andy och Lana Wachowski utvecklar serien tillsammans med J. Michael Straczynski, tidigare ansvarig för att ha tagit "Babylon 5" till TV och hjälpt till med manuset på "Thor" och "World War Z".

"Sense8" följer åtta karaktärer som länkas samman av tragiska dödsfall, berättar Straczynski för Deadline.

- De kan se och höra varann som om de var på samma plats, men de kan också komma åt varandras djupaste hemligheter. De måste räkna ut vad som hände och varför, vad det betyder för mänsklighetens framtid, samtidigt som de jagas av en organisation som vill fånga, döda eller experimentera på dem.

Bland skådespelarna finns också Brian J. Smith, Tuppence Middleton, Ami Ameen, Freema Agyeman, Tena Desae, Max Riemelt, Alfonso Herrera, Erendira Ibarra, Jamie Clayton, Miguel Silvestri, Terrence Mann och Doona Bae, känd från "Cloud Atlas" och "Snowpiercer".

Som MovieZine tidigare skrivit finns bland annat en amerikansk transsexuell bloggare, en tysk kassaskåpstjuv och en isländsk partydonna bland karaktärerna. Det är ännu inte känt vem som spelar vem, men visst kan vi tänka oss Naveen Andrews som den mexikanske såpaskådisen?

"Sense8" kommer att fånga sin ambitiösa story på fyra kontinenter: inspelningar kommer att ske i Chicago, San Francisco, London, Seoul, Mumbai, Berlin, Mexico City, Nairobi och på Island. Av de tio avsnitten kommer varje att fokusera på en av karaktärerna, ungeför som i "Lost".

Det är inte känt när "Sense8" får premiär.

Wachowskis släpper också sin försenade sci-fi-rulle "Jupiter Ascending" i början av 2015.
| 21 juni 2014 14:00 |