Skribent

Anna Thunman Sköld

8 januari 2014 | 18:01

Så blir Wachowskis sci-fi-serie "Sense8"

Snart ett år efter nyheten kom att syskonen Wachowski skulle göra tiodelad serie för Netflix, finns nu lite mer kött på benen.

Det var i mars förra året som MovieZine skrev om "Sense8" för första gången, men sedan dess har det inte hörts ett knyst. Nu har emellertid TVLine fått reda på några detaljer kring "Matrix"-skaparna Lana och Andy Wachowskis nya serie.

Tydligen ska sci-fi-dramat kretsa kring åtta personer världen över, som är sammanlänkade av en gemensam otäck vision. Varje avsnitt - som filmas i Storbritannien, Seoul, Mumbai (Bombay), Nairobi, Berlin, Mexiko City, San Francisco och Chicago - följer rollfigurernas olika historier samtidigt som en kraft försöker fösa samman de åtta och en annan kraft försöker döda dem.

Rollerna kommer att bestå av bland annat en mexikansk såpaskådis (som inte kommit ut), en isländsk partytjej, en tysk kassaskåpstjuv, en koreansk affärskvinna, en afrikansk busschaufför och en amerikansk transsexuell bloggare. 

Den goda kraften kokas ner i Jonas, en afroamerikan som uppenbarar sig för alla "visionärer". Hans onda motpart går under namnet Mr Whispers.

Inspelningarna börjar i juni.

| 8 januari 2014 18:01 |