Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

26 maj 2016 | 13:30

"National Treasure 3" dröjer för att den måste "faktacheckas"

Tro det eller ej, men det är därför uppföljaren har dröjt.
Snart nio år har gått sedan "National Treasure 2" kom ut, och i princip ända sedan dess har det tisslats och tasslats om en uppföljare. I en intervju inför sin kommande film, "The Trust", berättade Nic Cage om varför arbetet dröjer. Och det kanske inte är den första anledningen man kommer att tänka på när det kommer till de här filmerna.

- Jag har inte riktigt hört något om det där. Jag vet att de där manusen är väldigt svåra att skriva därför att det krävs en viss trovärdighet när det gäller faktan och faktakollen, eftersom de baseras på historiska händelser. Och sedan måste man göra dem underhållande också. Jag vet att det har varit en utmaning att få manuset så bra som det måste vara. Det är så mycket jag har hört. Men de jobbar fortfarande på det.

För två år sedan berättade regissören Jon Turteltaub för oss att "National Treasure 3" kommer söka sig utanför USA:s gränser:

- Vi måste ta oss utanför USA denna gång och använda andra länder. Amerikansk historia i all ära, men nu är det dags för europeisk historia att ta vid.

Vill du se en ny "National Treasure"?
| 26 maj 2016 13:30 |