Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

8 maj 2015 | 15:00

Natalie Portman till Garlands "Annihilation"

Och premissen låter helt fantastisk.
Alex Garland är känd för att ha skrivit manus till bland annat "28 dagar senare" och den lite underskattade "Sunshine". Han regidebuterade dock i år med aktuella "Ex Machina", som sportar Alicia Vikander i huvudrollen som robot, och debuten har hittills fått ett väldigt fint mottagande av både kritiker och publik. Jake Bolin gav filmen en 4:a i sin recension här på Moviezine, bland annat.

Det verkar som att mer sci-fi är på schemat för Garland då ett projekt kallat "Annihilation" har utannonserats, även om inte mycket annat är känt om när en eventuell inspelning ska ske. Nu har i alla fall ett stort namn hoppat på projektet i form av Oscars-vinnande Natalie Portman. Hon är aktuell i år med "Jane Got a Gun", efter att ha tagit det lite lugnare ett tag efter att ha fått barn relativt nyligen.

"Annihilation" kommer baseras på författaren Jeff VanderMeers bokserie, som handlar om en biolog som anmäler sig för att undersöka en mystisk plats kallad "Area X". Platsen har i boken undersökts många gånger tidigare, innan huvudpersonen får göra ett försök alltså, med olika skrämmande resultat. En undersökning slutade med att alla medverkande tog livet av sig, en annan med att alla fick cancer och dog några veckor senare, och en tredje med att stridigheter och kaos utbröt. Boken handlar om den tolfte expeditionen in i zonen. 

Ett originellt och spännande koncept alltså, och med talang både bakom och framför kameran har "Annihilation" potential att bli fantastisk.

Alex Garland har i intervjuer pratat om filmen i termer som: "om det händer så händer det", men vi får hoppas att det Paramount-producerade projektet lyfter från marken nu när Portman är ombord.

Källa: Variety
| 8 maj 2015 15:00 |