Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 oktober 2023 | 22:00

Naughty Dog sparkar anställda – nästa "The Last of Us" lagt på is

Multiplayerspelet "The Last of Us Factions" är troligtvis nedlagt efter att studion avskedat 25 anställda, då spelet inte ska hålla måttet.
Förutom att vi troligtvis kommer få ett tredje "The Last of Us" någon gång i framtiden och en andra säsong av den framgångsrika HBO Max-serien, har Naughty Dog länge arbetat på ett multiplayerspel i universumet kallat "The Last of Us Factions".
 
Nu verkar det dock som att det inte är helt säkert att det spelet blir av, enligt en rapport från sajten Kotaku. Enligt deras artikel ska Naughty Dog sparka minst 25 frilansare inom illustration, produktion och QA.
 
Personerna ska ha ombetts att "hålla tyst" tills kontrakten tar slut i slutet av oktober.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
"The Last of Us Factions" ska enligt Naughty dog ha ett stort fokus på berättande, även om det är multiplayer.
 
Det är inte bekräftat att avskeden har att göra med just "The Last of Us Factions", men det är spelet som Naughty Dog fokuserar sin utveckling på för tillfället. Enligt en rapport på sajten Bloomberg ska studion Bungie, som är uppköpta av Sony, ha sett över spelet och varit tveksamma till hur de ska få spelarna att fortsätta spela en längre tid.
 
Kotaku skriver inte rakt ut att "The Last of Us Factions" är nedlagt, men åtminstone att det är "lagt på is".
 
"The Last of Us Part 2" släpptes 2020 och tog emot mängder av priser och hyllningar från både spelare och kritiker (däribland jag, som gav det 4 av 5 i betyg), även om många verkligen inte gillade delar av berättelsen. Den andra säsongen av tv-serien är baserad på spelet, så vi får se hur mottagandet blir då.
 
 
| 3 oktober 2023 22:00 |