Spel

Skribent

David Grundström

6 december 2017 | 16:00

Nästa "Portal"-spel är inte vad du väntar dig

"Portal" och "Portal 2" är universellt hyllade spel. Idag utannonserades "Bridge Constructor Portal" där du inte bara använder portaler, utan även bygger broar!
"Portal" står bakom den kanske mest irriterande internet-memen från det sena 00-talet, nämligen "The cake is a lie". Men det är trots detta ett fenomenalt bra pusselspel, någonting som dess uppföljare "Portal 2" såklart även tog till en helt ny nivå.
 
Nu är det snart dags för nya portaler, men det är ingen trea som döljer sig i titeln (Dess utvecklare Valve kan som kanske bekant inte räkna till tre) utan istället är det en mashup med spelserien "Bridge Constructor" och heter helt enkelt "Bridge Constructor Portal".
 
För den oinvigde är "Bridge Constructor" spel där du helt enkelt bygger broar som måste kunna hålla vikten av en bil eller annat fordon som efter konstruktionen skall ta sig över det. I "Bridge Constructor Portal" skall du både bygga fungerande broar och använda dig av utplacerade portaler för att klara av de testkammare som den glatt ondskefulle roboten GladOS skapat. 
 
Du kan se en trailer för spelet här:
 
 
Du missade väl inte att Mega Man återvänder nästa år i "Mega Man 11"?
 
"Bridge Constructor Portal" släpps till PC, Mac, Linux, Iphone och Android den 20:e december. Samt till Playstation 4, Xbox One och Nintendo Switch tidigt 2018.
| 6 december 2017 16:00 |