Spel

Skribent

David Grundström

5 december 2017 | 19:45

Klassikern är tillbaka! "Mega Man 11" utannonserat för 2018

Den blå bombaren återvänder nästa år. Ett nytt spel, och en samling av tidigare släppta spel, kommer nästa år till moderna konsoler.
"Mega Man" är nu en 30 år gammal spelserie. Detta firade Capcom genom att utannonserat flera godbitar för oss som älskar denna spelserie.
 
Först och främst är ett nytt spel på gång, "Mega Man 11". Det första spelet i huvudserien på sju år, och med ett något modernare utseende än vad vi kanske är vana vid. Både "Mega Man 9" från 2008 och "Mega Man 10" från 2010 såg ut att vara skapta för Nintendos klassiska 8-bitarskonsol där plattformshjälten föddes. 
 
Men med nummer 11 är det 3D-modeller i 2D-tappning om gäller, samtidigt som det är väldigt bekanta krafter och fiender vi verkar få stöta på i trailern. Spana in den nedan:
 
 
Men ett nytt "Mega Man" var inte allt vi fick, utan för nostalgikerna där ute bekräftades det också att en samling av spinoff-serien Mega Man X med alla dess 8 spel även kommer under 2018. För någon som håller det första "Mega Man X" som ett av Super Nintendos tre bästa spel är detta väldigt glädjande nyheter!
 
Du missade väl för övrigt inte dessa gratisspelen som Ubisoft ger bort i julklapp?
 
Både "Mega Man 11" och samlingen med "Mega Man X"-serien kommer till Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och PC under 2018.
| 5 december 2017 19:45 |