Serie

Skribent

Alexander Kardelo

6 maj 2020 | 09:00

NASA-serien "The Right Stuff" landar hos Disney+ i höst

Tom Wolfes roman filmades som "Rätta virket" år 1983. Nu blir det en tv-serie med Leonardo DiCaprio som producent.
Rymdnördar och NASA-intresserade har en ny tv-serie att se fram emot i höst. Då landar "The Right Stuff" på Disney+, ett historiskt drama som berättar om Project Mercury - den första satsningen för att få upp amerikanska astronauter i rymden.

Grabbarna som fick det ärofyllda uppdraget i slutet av 1950-talet kom att kallas för Mercury 7, och många har säkert sett filmen "Rätta virket" från 1983. Där spelades de av bland andra Sam Shepard, Ed Harris och Dennis Quaid.

I den nya tv-serien medverkar Jake McDorman som Alan Shepard, Patrick J. Adams som John Glenn och Colin O’Donoghue som Gordo Cooper.

National Geographic står bakom serien där Leonardo DiCaprio och Thelma Schoonmaker finns med bland producenterna. En nysläppt video låter oss titta in bakom kulisserna och höra mer om seriens inspirerande budskap:
 
 
NatGeo-chefen Courteney Monroe kommenterar till The Wrap:

- Den sanna berättelsen om forskningens framsteg och människans uthållighet kunde inte ha kommit mer rätt i tiden (...) "The Right Stuff" är en historia om upptäcker, ambition och envishet, och påminner oss om att människor kan åstadkomma otroliga saker om de enas för ett gemensamt mål.
| 6 maj 2020 09:00 |