Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 januari 2016 | 11:00

Narnia-serien får en nystart med ”Silvertronen”

Glöm den senaste Narnia-trilogin, säger producenten. När "Silvertronen" filmas blir det en nytolkning av C.S. Lewis fantasyvärld.
Det blir en fjärde film om den förtrollade världen Narnia. Men producenterna tar ett steg ifrån den senaste trilogin, på gott och ont. När ”Silvertronen” filmatiseras ser man det som en reboot på filmserien.

- Det ska bli en helt ny franchise. Helt och hållet original. Nya karaktärer, andra regissörer och ett helt nytt team, avslöjar producenten Mark Gordon för Collider.

Berättelsen i C.S. Lewis ”Silvertronen” tar sin plats några årtionden efter ”Kung Caspian och skeppet Gryningen”, den senaste biofilmen som vi såg 2010. Så räkna inte med att återse några av skådespelarna, även om till exempel Kung Caspian och lejonet Aslan är viktiga för handlingen. 

I ”Silvertronen” ber Caspian om Aslans hjälp för att hitta sin försvunne son, Prins Rilian. Två engelska studenter, Eustace Scrubb och Jill Pole, hjälper till att läsa mysteriet. 

I somras fick vi en uppdatering från manusförfattaren David Magee, som lät Twitter veta att han var klar med ett första utkast. Producenten Mark Gordon, som tog över rättigheterna år 2013, hoppas kliva in i den magiska klädskåpet och sätta igång arbetet inom kort:

- Vi hoppas att kunna göra filmen inom mycket snar framtid. Vi ser mycket fem emot det.

C.S. Lewis skrev totalt sju böcker om Narnia, så än finns det en del kvar att berätta på bioduken. 
| 13 januari 2016 11:00 |