Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

19 december 2023 | 14:30

Naomi Watts aktuell för erotiska dramat "Emmanuelle"

Från regissören och manusförfattaren av förra åres bästa film, "Omständigheter", kommer en ny version av en riktig kultklassiker.
Brittiska skådespelerskan Naomi Watts ("Mullholland Drive", "Birdman") har skrivit på för Audrey Diwans erotiska drama "Emmanuelle", berättar Variety.
 
Vem är Audrey Diwan, undrar kanske du? Hon är en fransk-libanesisk regissör och manusförfattare som gjorde 2022 års bästa film (baserat på svenska premiärdatum): "Omständigheter" - om en ung kvinnlig students kamp för att kunna genomföra en abort i det tidiga 60-talets Frankrike, trots att proceduren där och då var oerhört olaglig.
 
Vad som höjde "Omständigheter" till toppen för mig (förutom starkt skådespeleri, fint foto, och scenografin) var framför allt hur Diwan lyckades få det här perioddramat att kännas som en thriller i sin berättarteknik. En väldigt snygg, och makalöst effektiv kombination.
 
Så det är inte konstigt om jag blir exalterad av nyheten om en ny film från denna relativt nya ("Emmanuelle" är hennes tredje långfilm) skapare.
 
"Emmanuelle" är baserad på Emmanuelle Arsan roman med samma namn, som har filmatiserats förr och blev en kulthit 1974 med Sylvie Kristel.
 
Med sig framför kameran kommer Naomi Watts bland annat ha Noemie Merlant i titelrollen. Merlant slog igenom med omtalade “Portrait of a Lady on Fire”. Dessutom får de sällskap av namn som Will Sharpe (“The White Lotus”), Jamie Campbell Bower (“Stranger Things”) och Anthony Wong (“Infernal Affairs”)
 
 
| 19 december 2023 14:30 |