Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 mars 2023 | 09:30

Stjärnorna lockas till Nancy Meyers påkostade romcom

Scarlett Johansson, Penélope Cruz och Owen Wilson är sugna på komedin som utspelar sig i filmbranschen.
Nancy Meyers är på väg tillbaka till registolen och sin favoritgenre: romantiska komedier.
 
Hennes nya film går under arbetsnamnet "Paris Paramount" och ska utspela sig i filmbranschen, där en ung manusförfattare och regissör faller för en producent. Efter flera succéfilmer ihop går de skilda vägar, men tvingas att jobba ihop igen på ett nytt projekt. Känslor står på spel samtidigt som de tvingas tackla krävande stjärnor.
 
Och det är inga dåliga namn som kretsar kring projektet. Scarlett Johansson, Penélope Cruz, Owen Wilson och Michael Fassbender är intresserade av romantiska upptåg i Meyers regi.
 
Vad som gör det hela ännu mer intressant? Hollywood Reporter rapporterar om en saftig budget på runt 130-150 miljoner dollar. Den typen av prislapp förknippas vanligtvis med feta actionfilmer, medan romcoms brukar få klara sig på betydligt lägre summor. Det ät tydligt att Netflix väljer att satsa hårt för att fylla filmen med stjärnor.
 
Regissören och manusförfattaren Nancy Meyers (Oscarsnominerad för manus till "Tjejen som gjorde lumpen") har tidigare gett oss klassiska kärleksfulla som "Vad kvinnor vill ha" (1998) med Mel Gibson, "Galen i kärlek" (2003) med Diane Keaton och julfavoriten "Holiday" (2006) med Cameron Diaz. Hennes senaste långfilm var "The Intern" (2015) med Anne Hathaway.
| 7 mars 2023 09:30 |