Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 oktober 2014 | 11:30

Mystique står i fokus i "X-Men: Apocalypse"

Filmernas producent Simon Kinberg ser "X-Men: Apocalypse" som ett avslut för de unga mutanterna.
Med nästan 750 miljoner dollar i kassan är "X-Men: Days of Future Past", den senaste filmen i serien, också den mest framgångsrika. Under pressturnén för Blu-raysläppet passade producenten Simon Kinberg på att berätta om planerna för "X-Men: Apocalypse"

Nästa del blir ett slags avslut för de unga mutanterna, där vi bland annat får se Jennifer Lawrences Mystique kliva fram ännu mer i rampljuset.

- Det blir slutet på trilogin för "First Class"-karaktärerna. Det betyder inte att vi inte får se dem igen, förhoppningsvis, men deras historia blir komplett. 

I intervjun med Collider säger Kinberg att man kommer fördjupa relationen mellan Erik Lensherr (Magneto) och Charles Xavier, samt den mellan Mystique och Beast. 

- Det som händer mellan Beast och Mystique är intressant, men vi hann aldrig undersöka det mer i "Days of Future Past". Det får vi möjlighet att göra i "Apocalypse". Det verkligen intressanta med Mystique är att hon är på sätt och vis både barn till Erik och Charles, hon är uppväxt med bådas filosofier. Det är också något vi kan gå närmare in på i nästa film.

"X-Men: Apocalypse" tar vid tio år efter händelserna i "X-Men: Days of Future Past" och kommer därför att utspela sig på 1980-talet.

- Vi har kul med tanken på vad 80-talet var, eftersom både Bryan (Singer) och jag växte upp då. Vi minns musiken, stilen, estetiken och 80-talsfilmerna, säger Kinberg.

Premiären är planerad till maj 2016.
| 4 oktober 2014 11:30 |