Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 januari 2023 | 18:30

Stämningsfull trailer bjuder in till Hogwarts i Harry Potter-spelet

Väntar du också på ditt brev från Hogwarts skola för häxkonster och trolldom? Den 10 februari är det dags.
Den 10 februari närmar sig sakta men säkert, då vi kommer att likt Harry Potter i filmerna bli inbjudna till trollkarlsvärlden i spelet "Hogwarts Legacy", som släpps till Playstation 5, Xbox Series X/S och PC.
 
Spelet utspelar sig i slutet av 1800-talet, där du börjar på trolldomsskolan som en elev och får välja ett elevhem, gå på lektioner och kämpa mot mörka trollkarlar och en grupp svartalver som slår tillbaka mot sina förtryckare - ungefär 100 år innan händelserna i böckerna om Harry Potter.
 
I en ny stämningsfull trailer för spelet får vi se en uggla flyga över Hogwarts för att lämna ett brev till en elev, med glimtar av lärare som en professor Weasley, möten med drakar, den förbjudna skogen och ett och annat magiskt väsen.
 
 
 
Hade du tänkt spela "Hogwarts Legacy" på Xbox One, Playstation 4 eller Nintendo Switch i februari, får jag dock göra dig besviken. Avalanche Software har nämligen gått ut med att versionerna till de två förstnämnda släpps den 4 april och till Nintendo Switch den 25 juli.
 
"Hogwarts Legacy" ser onekligen ut att kunna bli ett av de mest intressanta spelen under 2023, då det är många som suktat efter att få återvända till Harry Potter-världen i spelform. 
 
Ser du fram emot att få återvända till trollkarlsvärlden i spelform?
| 18 januari 2023 18:30 |