Film

Skribent

Alexander Dunerfors

17 januari 2014 | 19:01

Mycket svenskt på Berlins filmfestival

"Hundraåringen", "Resan till Fjäderkungens rike" och Mikael Persbrandts nya färgar festivalen blågul.

Svenska filmer är ofta populära på filmfestivalen i Berlin. Jawohl, vinterns upplaga blir inget undantag. Bland annat ska tyskarna, och världens filmkritiker, få ta del av en av våra största biosuccéer på senare år:  "The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared", som får en galavisning med pompa och ståt.

Det blir mer svenskt i sektionen Berlinale Special i år: Mikael Persbrandt spelar huvudrollen som bedagad rockstjärna i den danska filmen "En sång från hjärtat", regisserad av Pernille Fischer Christensen.

Hans Petter Molands "Kraftidioten", en norsk-svensk-dansk samproduktion med Stellan Skarsgård i huvudrollen, tävlar om ett av festivalens priser. Dessutom visas Lars von Triers "Nymphomaniac" - igen med Stellan Skarsgård i en av huvudrollerna.

Yngre publik bjuds både på 3D-animerat äventyr i "Resan till Fjäderkungens rike" och på en mer klassisk barnberättelse i "Emil och Ida i Lönneberga"Som tidigare rapporterat deltar också Sofia Norlins "Ömheten" i ungdomssektionen Generation 14plus.

Årets Berlinale startar den 6 februari.

| 17 januari 2014 19:01 |