En sång från hjärtat 2014

Drama
Danmark
95 MIN
Svenska
Engelska
Danska
En sång från hjärtat poster

Synopsis

Den världsberömda musikern och sångaren Thomas bor i Los Angeles. Men när han återvänder hem till Danmark för att spela in en nya skiva kräver hans vuxna dotter Julie att han måste träffa sin sonson, den 11-åriga Noah, som han aldrig har sett. Mot sin vilja tvingas Thomas ta hand om Noah några veckor, och mot alla odds så hittar de varandra genom musiken. Men så inträffar en katastrof och Thomas inser att han måste ta ett beslut som kommer att förändra hans liv för alltid.
Ditt betyg
2.6 av 34 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
En du elsker (Someone You Love)
Biopremiär
9 maj 2014
DVD-premiär
22 september 2014
Språk
Svenska, Engelska, Danska
Land
Danmark
Distributör
Nordisk Film
Ålder
15 år
Längd

Recensent

Victoria Machmudov

6 maj 2014 | 03:01

Hjärtskärande om trasiga relationer

Berlin Film Festival 2014 – Mikael Persbrandt får användning av sin hesa, raspiga röst i Pernille Fischer Christensens rockstjärneporträtt. Sveriges mest typecastade skådespelare övertygar inte helt – med eller utan skinnbyxorna – som en berömd plågad singer-songwriter.

Thomas Jacob är verksam i Los Angeles, det får vi reda på i filmens öppningsscen där han greppar mikrofonen inför en fullsatt arena och presenterar sig på knaglig engelska - likt Johnny Cash med tre enkla ord: "I'm Thomas Jacob". Men det är dags för paus i turnén och han ska tillbaka till studion i Danmark där producenten Molly (Trine Dyrholm) väntar för att spela in nytt material.

Den engelskspråkiga managern ger besked om att dottern sökt honom och efter lite övertalan går han med på att få till ett möte. Hon behöver pengar, säger han barskt, vilket visar sig stämma. Men han har inga problem med att låna ut 60 000 kronor bara sådär. Underförstått har han alltså inte varit den bästa av fäder under åren och hans gamla knarkmissbruk har smittat av sig på dottern. För att få behålla sitt jobb blir hon ombedd att checka in på ett rehabiliteringscentrum. Ingen närstående syns i sikte så under tiden får Thomas, som inte har någon annan än sig själv i åtanke, sitta barnvakt till barnbarnet Noa. Inom kort är barnet föräldralöst och vi får chansen att gotta ner oss i hederlig familjeterapi där gitarren får fungera som brobyggare.

Persbrandt surfar just nu på en framgångsväg och den internationella karriären har dragit igång för fullt med roller som Beorn i "Hobbit"-trilogin. Karaktären han spelar i "En sång från hjärtat" ligger inte långt ifrån hans egna bakgrund då privatpersonen ofta täcker förstasidorna i kvällstidningarna med rubriker om kokainskandaler. Men nog om det.

Efter att ha belönats med en guldbagge för "Mig äger ingen" kan man nästan säga att han officiellt är expert på att spela frånvarande fäder. Men i "En sång från hjärtat" är väldigt mycket "same same but different". Kul att han ger sig in på att sjunga men Persbrandt kunde gott och väl ha jobbat bort lite av sina vanliga signalement med den släpiga gången för att ruska om lite i grytan. Han nosar länge runt men känns ibland fullständigt bortkopplad från historien och jag önskar att han kunde sluta upprepa "coke" hela tiden. Tänk "Crazy Heart" samt "Walk the Line" och addera en lätt översynthet så får du "En sång från hjärtat". Barnskådespelaren Sofus Rønnov är däremot beklämmande bra, och det blir bitvis hjärtskärande i de scener hans karaktär får utspel. 

Sångerna är det heller inget fel på.

| 6 maj 2014 03:01 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera En sång från hjärtat