Serie

Skribent

Alexander Dunerfors

1 november 2015 | 14:00

Mupparna får full säsong

Det kommer fler avsnitt av komediserien som har premiär i Kanal 5 ikväll. Men i USA rasar föräldrarna.
Ikväll gör ”The Muppets” entré i svensk tv. Från klockan 20 visas två avsnitt av den nya komediserien på Kanal 5. Och i helgen blev det klart att mupparna får muppa vidare i fler avsnitt. De tretton planerade avsnitten ska bli sexton.

De populära dockorna föddes redan 1955 som en skapelse av Jim Henson. Sedan dess har de synts i flera filmer och tv-serier. Årets ”The Muppets” har dock väckt viss kontrovers då serien väljer en mognare ton. Kritikerna har varit positiva till förändringen, medan föräldragruppen One Million Moms manar till bojkott. Det är med andra ord kanske inte läge att bänka sig framför tv:n med de minsta barnen:

"Vi misstänker att många blir chockade över att 70-talets familjevänliga muppar inte längre finns. Det verkar som att ingenting är tabu i serien", skriver mammorna som förgäves försökt stoppa programmet från att sändas.


Elizabeth Banks gästspelar i pilotavsnittet och under säsongens gång får mupparna besök av bland andra Jennifer Lawrence, Jason Bateman, Sofia Vergara och Michelle Pfeiffer.
| 1 november 2015 14:00 |