Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 juni 2020 | 07:10

"Mulan" blir fyra veckor försenad

Disneys storfilm på nytt premiärdatum den 21 augusti.
Tråkigt, men väntat. Dagen efter att Warner Bros flyttade på storfilmen "Tenet" från juli till augusti följer Disney i samma spår med "Mulan".

Den påkostade äventyrsfilmen skulle först ha gått upp på bio under våren, innan den flyttades till 24 juli. Det senaste premiärdatumet för "Mulan" är 21 augusti.

Disneys ordförande Alan Horn förklarar beslutet, som grundas på att biograferna i USA:s storstäder fortfarande håller stängt:

- Medan pandemin har förändrat våra releaseplaner för "Mulan" (...) har den inte förändrat vår tro på filmen, och dess budskap om hopp och uthållighet.

- Regissören Niki Caro och hela casten och teamet har skapat en vacker, episk och rörande film som är allt som en bioupplevelse ska vara. Och det är där den hör hemma, på världsscenen och den stora duken för en global publik att avnjuta tillsammans.
 
 
 
Med en budget på 200 miljoner dollar vore det riskabelt att släppa "Mulan" på bio mitt under en pågående pandemi. Disney hoppas också på att biografer i Kina ska hinna öppna, då den kinesiska publiken kommer bli mycket viktig för filmens framgångar.

Likt det animerade originalet från 90-talet följer nya "Mulan" en ung kinesisk kvinna som klär ut sig till man, för att hennes äldre far ska slippa ta plats i armén. 
| 27 juni 2020 07:10 |