Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

26 juni 2020 | 07:45

Warner Bros flyttar "Tenet" till augusti

Christopher Nolans storfilm blir ännu mer försenad.
Christopher Nolans blockbuster "Tenet" kommer inte få biopremiär i juli som det var tänkt.

Filmen skulle först gå upp på biograferna den 17 juli, men blev nyss framflyttad två veckor. Nu kommer ytterligare en försening. Nya premiärdatumet för "Tenet" är onsdagen 12 augusti.
 
 
Den efterlängtade filmen har kämpat in i det sista mot en coronaförsening. "Tenet" var (och är fortfarande) filmen som skulle locka tillbaks massorna till biograferna när de hade öppna på nytt. Men Warner Bros ansåg att det var för tidigt. Studion kommenterar till Variety:

"Warner Bros vill ta "Tenet" till biopubliken och till den stora duken när biograferna är redo och när myndigheterna säger att det är dags. Just nu behöver vi vara flexibla, därför ser vi det inte som en vanlig biopremiär. Vi väljer att släppa filmen mitt i veckan så att publiken får upptäcka filmen när de själva vill."

Man planerar också att låta "Tenet" spela på biograferna "under en längre period än vanligt".
 
 
Den första stora studiofilmen att gå upp på bio blir äventyret "Mulan" den 22 juli... om Disney inte flyttar även den. Senaste veckan har det ryktats om att "Mulan" också kan bli försenad, eftersom biograferna i Los Angeles och New York ännu inte har öppnat.
 
Tidigare i veckan öppnade Filmstaden sina första biografer i bland annat Stockholm och Göteborg, efter mer är tre månader i karantän.