Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

7 april 2018 | 12:00

"Mozart in the Jungle" läggs ned efter fjärde säsongen

En vacker, annorlunda och alldeles för smal tv-serie får slutligen tacka för sig - lyckligtvis fick vi ändå fyra hela säsonger av "Mozart in the Jungle" på Viaplay.
Den förtjusande tv-serien "Mozart in the Jungle", om New Yorks symfoniorkester, har spelat färdigt. THR rapporterade under natten till idag att nedläggningen av serien blir det första officiella beslutet av Amazon Primes nya programchef Jennifer Salke.
 
Vi rapporterade för bara några dagar sedan att Amazon Prime öppnat upp en kanal för samtal med Peter Jackson, om ett möjligt samarbete kring den nya "Sagan om Ringen"-serien. En tv-serie som med sin förväntade kostnad på drygt 8 miljarder kronor, ser ut att bli den dyraste tv-serien någonsin.
 
Det kommer därför inte som någon större överraskning att Amazon Prime fortsätter att skala bort de serier som inte verkar dra in tillräckligt många nya tittare eller prenumeranter. Även "Mississippi", "Jean-Claude van Johnson", "I Love Dick", "Last Tycoon", "Z: The Beginning of Everything", "Good Girls Revolt", "Mad Dogs", "Red Oaks" och "Crisis in Six Scenes" har råkat ut för samma öde på sistone.
 
 
"Mozart in the Jungle" plockade under sin första säsong hem en Golden Globe för bästa musikal/komedi-serie samt bästa manliga huvudroll. Serien handlar om vad som händer när dirigenten Rodrigo de Souza tar över New Yorks symfoniorkester, och lär dem att "spela med blodet". Vi får även följa flera av de andra musikerna i deras liv samt se vad som krävs att driva en symfoniorkester "bakom kulisserna". Seriens huvudroll spelas däremot inte av någon skådespelare - utan av musiken själv. 
 
För egen del har jag förtrollats av samtliga fyra säsongerna, där den senaste är min personliga favorit. Men trots det är jag förvånad över att vi fick hela fyra säsonger till att börja med, och glad att den fick sluta på topp. Troligtvis är det här det närmsta jag kommer att komma att få uppleva en symfoniorkester på den här nivån.
 
Hela den fjärde säsongen släpptes hos Viaplay (som började att visa serien redan innan Amazon Prime hade en egen app i Sverige) i slutet av mars, där finner du även de tre tidigare säsongerna. Trots nedläggningen hoppas jag att du ger den en chans!
 
Har du redan givit "Mozart in the Jungle" en chans - kommer du att sakna serien? Kommentera gärna nedan!
| 7 april 2018 12:00 |