Film

Skribent

MovieZine

12 januari 2018 | 06:00

MovieZine rekommenderar: ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

Martin McDonaghs småstadsdrama med Frances McDormand är det bästa du kan se på bio just nu.
Under rubriken ”MovieZine rekommenderar” tipsar vår redaktion om aktuella filmer som förtjänar att upptäckas av en stor publik. Här lyfter vi fram kvalitetsfilmerna vi älskar, både kommersiella och konstnärliga, som tänker i nya banor, bryter mönster och överraskar tittaren. Helt enkelt grymma filmer som underhåller dig och tar med dig på en oförglömlig resa.
 
 
"Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" berättar om en desperat mor som tröttnat på den lokala polisens inkompetens. Flera månader efter våldtäkten och mordet på hennes tonårsdotter har ingen misstänkt gripits. Hon tar saken i egna händer och ifrågasätter sheriffens agerande med hjälp av tre reklamtavlor.

Filmen vann fyra Golden Globes, inklusive Bästa film och Bästa kvinnliga huvudroll. Välförtjänt tycker vi: Frances McDormand gör en både varm, tuff och humoristisk insats i rollen som Mildred. Värda att hylla är också resten av ensemblen, med Woody Harrelson och Sam Rockwell i spetsen.
 
Martin McDonagh (”In Bruges”) har även skrivit filmens manus, där han på ett skickligt sätt plockar fram ständigt nya sidor hos karaktärerna. Som tittare är det inte alltid helt självklart vem man ska sympatisera med, i denna både emotionella och underhållande film.
 
"Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" har biopremiär idag.
| 12 januari 2018 06:00 |