Skribent

Alexander Dunerfors

1 juni 2013 | 11:01

MovieZine firar 10 år!

MovieZines grundare och chefredaktör Alexander Dunerfors har ordet.

Den 1 juni 2003 stod allt äntligen klart. Sveriges nya filmtidning på nätet visade upp sig, mintgrön och härlig (vad tänkte jag?), med recensioner av "Final Destination 2" och "Matrix Reloaded" i toppen.

Jag hade skrivit en artikel om "Smekmånaden"-aktuella Ashton Kutcher och Brittany Murphy som båda verkade ha framtiden för sig, och peppade lite extra inför Tarantinos comeback med "Kill Bill vol. 1". Trailern till "Sagan om konungens återkomst" gav oss vårt första stora besöksrekord. Det var tider.

Mycket har hänt på tio år, det vet inte minst alla ni som hängt med oss länge. Med åren har vi haft den stora turen att få växa rejält, den lilla hobbysajten byggdes ut med ett community och filmdatabas, och knöt till sig många fantastiska skribenter. Vi har blivit med tidning, podcast och ett filmprogram. Men MovieZines kärna, att ge er den bästa svenska filmtidningen, kommer alltid att finnas kvar. Du kommer inte alltid att hålla med oss i våra texter och recensioner, men du kan lita på att vi ständigt jobbar på att bli snäppet vassare, snabbare och mer underhållande. För att vi brinner för film, precis som du.

Lotta Zachrisson, Alexander Dunerfors, Mats Karlsson, Jonna Vanhatalo Birro och Fredrik Adolvsson utgör halva redaktionen.

Framöver har vi flera efterlängtade förbättringar på gång: en liten facelift, uppgraderingar av forumet och bloggarna, och det kan hända att vår årliga filmomröstning i slutet av året blir större än någonsin... Men mer om det sen, allt har sin tid. Just nu passar vi på att fira järnet att MovieZine blivit tio. Under hela sommaren ska vi både intervjua gamla skribenter och lyfta fram våra bästa intervjuer ur arkivet, en riktig nostalgikick väntar alltså.

Jag vill med denna korta text tacka er alla som upptäckt vår sajt, vare sig du nyss ramlat in eller är en trogen läsare och medlem. Det är otroligt att en halv miljon hittar hit varje månad, det visar att vi gör något rätt och motiverar oss till att bli ännu bättre! Nu kör vi tio år till, va?

Once upon a time... Tre tidigare versioner av MovieZine.se.

| 1 juni 2013 11:01 |