Final Destination 2 2003

Final Destination 2 poster

Synopsis

För sin egen säkerhet har Clear Rivers, den enda som klarat kraschen med flight 180 med livet i behåll, valt att låta sig låsas in på ett mentalsjukhus, och hon lever i ständig skräck för att Döden ska komma och att hon ska möta samma öde som sina vänner. Kimberly Corman är på väg att tillbringa en vanlig helg med sina kompisar men plötsligt får hon en syn om hur en lastbil med timmerstockar raserar och skapar en enorm olycka på motorvägen. Hon är själv inkluderad i synen. Men hon upptäcker sen att hon sitter i bilen utan att någonting har hänt. Var det bara en dröm eller har Döden kommit för att hämta henne?
Ditt betyg
2.4 av 537 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Recensent

Alexander Kardelo

1 januari 2008 | 00:00

Döden kan vara närmare än du tror...

Minns ni reglerna för en lyckad skräckuppföljare som nämns i ”Scream 2”? ”Final Destination 2” följer dem nästan till punkt och pricka. Det är fler dödsfall och de är brutalare och blodigare.

Det nämns att Alex Browning (Devon Sawas karaktär som också överlevde första filmen) fick en fallande tegelsten i huvudet och därför inte kunde vara med i uppföljaren. Vilket känns lite skumt, för i "Final Destination" dör inte folk på ett så "enkelt" sätt. Varje dödsfall orsakas av en hel rad ganska osannolika händelser, som för vissa kanske inte känns speciellt trovärdiga, själv tycker jag det är rätt underhållande och ändå ganska skrämmande. En sak jag själv är rädd för är att dö på ett riktigt plågsamt sätt... Det är inge kul.

Enda nackdelen är att det snackas så mycket om händelserna i ettan, och alla onödiga anknytningar till talet ”180”, och personerna i första filmen. Tvåan hade klarat sig utmärkt på egen hand.

"Om du gillade första filmen kommer Du att älska den här” är en uttjatad videoomslags-kliché. Men den passar bra in på ”Final Destination 2”, som är en underhållande film med flera härliga skräckeffekter som får Dig att hoppa till i biofåtöljen både en och två gånger.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Final Destination 2
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu