Smekmånaden 2003

Romantik Komedi
USA
91 MIN
Engelska
Smekmånaden poster

Synopsis

Tom är en hårt arbetande journalist. Sarah är en författare som har en rik och snobbig familj. Mot alla odds och mot respektive familjs önskan, blir Tom och Sarah kära i varandra. De gifter sig och ger sig av på en, vad de hoppas, underbar smekmånad. Men tack vare Sarahs ex-pojkvän och hennes vanliga otur blir den en katastrof.
Ditt betyg
2.2 av 431 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Just Married
Biopremiär
1 januari 2003
DVD-premiär
31 december 2003
Språk
Engelska
Land
USA
Distributör
SF Studios
Ålder
Barntillåten
Längd

Recensent

Alexander Dunerfors

1 januari 2008 | 00:00

Smekmånaden som går åt h-e

Tom är en spontan, bekymmersfri kille som jobbar som trafikinformatör på radion på kvällarna, och älskar sport. Sarah är en vacker överklasstjej med en rik och snobbig familj, som inget hellre vill än att hon ska gifta sig med en kille som Peter, pappans unge arbetskollega. Men när Sarah och Tom träffas uppstår det kärlek vid första ögonkastet. Efter en månad flyttar hon in hos honom, och nio månader senare berättar de för hennes föräldrar att de ska gifta sig.

Ett beslut som familjen motvilligt får acceptera, då de inte finner Tom vara en värdig partner åt Sarah. Men Sarah och Tom älskar varandra och tänker inte låta någon förstöra detta. De åker till Europa på sin smekmånad - och upptäcker att det finns andra saker som kan koma i vägen för deras perfekta äktenskap. Bland annat det faktum att de faktiskt inte känner varandra så väl som de trodde…

Redan på planet börjar problemen drabba dem, då de bestämmer sig för att joina 10000-metersklubben, och fastnar med foten i toastolen i det alltför trånga toalettutrymmet. Bilen de får var inte alls den rymliga kombi de beställde utan en pytteliten gul sak, och hotellets elsystem går upp i rök då Tom kopplar in en sexleksak för laddning. Som om inte de räckte, skickar Sarahs familj Peter efter dem för att ytterligare försöka förstöra deras förhållande.

Mitt i alla dessa "olyckshändelser" upptäcker Sarah och Tom sidor hos varann de inte visste om. Och frågan är om deras kärlek är tillräckligt stark för att överleva alla dessa motgångar?

Det finns till en början en skön personkemi mellan Ashton Kutcher och Brittany Murphy, och några få skämt är riktigt lyckade. Men för det mesta är filmen trist och något förutsägbar, och manusförfattarna verkar lida av väldig fantasibrist, för genom stora delar av filmen är det enda som drabbar huvudkaraktärerna att de slår och skadar sig på olika sätt. Till slut blir det rätt tröttsamt. En annan sak är att det är svårt att förstå hur dessa två egentligen föll för varandra. De träffas i början av filmen, man får inte ens se när de flyttar ihop eller träffar varandras föräldrar första gången, knappt ens när de gifter sig, och efter 10-15 minuter är de redan på planet på väg mot Europa. Det hade varit kul att se lite mer av deras liv före det. Varför gifte de sig så tidigt? Vad tycker deras föräldrar om deras partners? Och för fan, man märker ju att de inte passar ihop för fem öre ju längre filmen går.

Men det är inte det viktigaste. Filmen känns ojämn, den börjar som nånting som hade kunnat bli en rolig situationskomedi men av någon anledning kommer Peter in i handlingen och "Smekmånaden" byter riktning och blir ett svartsjukedrama där karaktärerna får fullt upp att försöka snacka sig ur diverse missförstånd och när det inte hjälper, kasta saker på varann. Komedier vinner ofta mycket på att ha med igenkänningsmoment, men jag tvivlar på att nån känner igen sig här, då folk för det första sällan brukar gifta sig så pass unga, och för det andra, när man väl gör det så tror jag man är mognare och känner sin partner bättre än vad Sarah och Tom gör.

| 1 januari 2008 00:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Smekmånaden
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu