Film

Skribent

MovieZine

26 februari 2023 | 15:00

Inez Dahl Torhaug vinner Årets genombrott 2022!

MovieZine Awards-priset för Årets genombrott går till det 18-åriga stjärnskottet från sci-fi-filmen "UFO Sweden".
I nästan 20 år har MovieZines läsare korat de bästa skådespelarna och filmerna i omröstningen MovieZine Awards. Bland tidigare kandidater till Årets genombrott har vi sett Jennifer Lawrence (2011) och Henry Cavill (2013) - två stjärnor som fått minst sagt lysande Hollywoodkarriärer. (Tack vare oss? Vem vet.)
 
När det var dags att summera 2022 föll nomineringarna för Årets genombrott så pass ovanligt att fyra svenska kvinnliga skådisar blev nominerade av er läsare.
 
Asta Kamma August ("Bränn alla mina brev"), Tora Hallström ("Hilma") och Guldbaggevinnaren Sigrid Johnson ("Comedy Queen") gav alla starka insatser i sina genombrottsroller. Men den klara favoriten när tusentals röster räknats samman blev 18-åriga Inez Dahl Torhaug, tack vare huvudrollen i Crazy Pictures spektakulära sci-fi-äventyr "UFO Sweden".
 
Stort grattis Inez, våra läsare gillade uppenbarligen verkligen din insats i ”UFO Sweden”! Hur känns det?
 
- Det känns jättebra verkligen! Det är så kul men så oväntat, jag känner mig både otroligt glad, tacksam och väldigt förvånad.
 
Vi vet att du har fått kombinera dina gymnasiestudier med inspelningarna och allt runtomkring. Hur ser du på framtiden, kommer du att vilja fortsätta med skådespelandet?
 
- Jag kommer absolut vilja fortsätta med skådespelandet, det har varit min plan hela tiden! Jag har ju tänkt att jag vill kombinera att jobba så mycket jag får och att plugga vidare på teaterskolor.
 
Och eftersom du nu plockat hem en av kategorierna i MovieZine Awards, så vill vi givetvis gärna veta vilka dina tre favoritfilmer från 2022 var? (Om du inte får välja "UFO Sweden"!)
 
- Hahaha, om jag ska vara ärlig så har jag inte hunnit se så mycket film i år tyvärr men om jag ska välja av de få filmer jag sett, så skulle jag nog säga "Triangle of Sadness, "Jag är Zlatan" och "Avatar: The way of water". Jag lägger också in "Där kräftorna sjunger" som en bonus!
 
| 26 februari 2023 15:00 |