Spel

Skribent

Thomas Linnaeus

2 mars 2023 | 21:01

"Moviehouse" är spelet där du driver din egna filmstudio

I “Moviehouse” får du själv styra din egen filmstudio och skapa filmerna som just du vill. Premiär för spelet blir redan i april.
“Moviehouse” är spelet där du själv driver en egen filmstudio, och i en ny video bekräftar Odyssey Studios att spelet släpps redan nästa månad. Likt klassiska simulatorspelet “The Movies” äger du en filmstudio i “Moviehouse” vilket innebär att du själv vilka filmer som ska produceras, vilka skådespelare som ska vara med i dina produktioner, och vilka talanger som ska sitta på registolen.
 
 
Spelet utspelar sig under flera decennier, med start på 80-talet. Allteftersom går tiden, och du måste se till att din studio har rätt prylar och teknik för att producera filmerna just du vill.
 
Det finns även en Oscars-liknande prisutdelning, där dina filmer kan vinna priser såsom Bästa film. För att skapa lite buzz för filmen kan du även ta med den runt på olika filmfestivaler där man kan få både utmärkelser och beröm från kritiker.
 
För Odysses Studios blir “Moviehouse” deras speldebut, och förhoppningsvis blir det en värdig spirituell uppföljare till Lionheads “The Movies”. Premiär på Steam blir den 5 april.
| 2 mars 2023 21:01 |