Film

Skribent

Viktor Jerner

17 juli 2017 | 21:45

Motorsågsmassakern återuppstår i blodiga trailern till "Leatherface"

Se hur en av tidernas mest skräckinjagande psykopater blev till i en köttig prequel till den ikoniska klassikern.
Att Tobe Hoopers fenomenala "The Texas Chainsaw Massacre", eller "Motorsågsmassakern" som den heter på svenska, är en av de mest stilbildande och inflytelserika skräckfilmerna genom tiderna finns det ingen tvekan om. Tyvärr har de efterföljande försöken att återuppliva serien inte gått särskilt bra, som i fallen med remaken från 2003, uppföljaren "The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning" från 2006 och den fristående uppföljaren "Texas Chainsaw 3D" från 2012. 
 
I år ska ett nytt försök göras, i form av prequeln "Leatherface" där vi får följa titelkaraktären som tonåring (Sam Strike) när han flyr från ett mentalsjukhus tillsammans med tre andra unga patienter. Utöver Sam Strike ser vi också bland andra Stephen Dorff, Lily Taylor och Sam Coleman (mest känd som unga versionen av Hodor i "Game of Thrones"). Kolla in den köttiga första trailern nedan: 
 
 
Personligen har jag väldigt låga förväntningar på det här, dels på grund av seriens instabilitet efter originalet men också för att varken upplägget, skådespelarna eller regissörerna Julien Maury och Alexandre Bustillo ("Inside") känns särskilt lovande. Visuellt verkar den ha lite att komma med, men mer än så hittar jag inte av värde i den här första glimten. Än så länge har filmen ingen svensk biopremiär inplanerad, men i oktober dyker den upp i USA. 
 
Håller ni med? Eller kan det här visa sig bli en av 2017 års mer lyckade skräckfilmer?
| 17 juli 2017 21:45 |