Spel

Skribent

Anders Eklöf

26 april 2021 | 15:47

Möt karaktären Rivet i "Ratchet & Clank: Rift Apart"

Den nya spelbara karaktären i det kommande "Ratchet & Clank"-spelet visar upp sig i ny trailer.
I tidigare trailers för det kommande Playstation 5-spelet "Ratchet & Clank: Rift Apart" har vi fått se en mystisk karaktär som liknar huvudkaraktären väldigt mycket och det har antytts att hon kommer vara spelbar. 
 
I en ny trailer får vi veta att hon heter Rivet, att hon är en version av Ratchet från en annan dimension och det verkar även som att hon kommer vara spelbar minst lika mycket. 
 
 
Spelet handlar om att Ratchet och Clank återigen kämpar mot den onda roboten Dr Nefarious, som den här gången öppnat portaler för att hitta ett alternativt universum där han alltid vinner. Det verkar som att våra hjältar blir separerade tidigt och att Clank träffar Rivet i en annan dimension. 
 
 
Rivet beskrivs som en frihetskämpe från en annan dimension, där allt organiskt liv är i fara från den onda kejsaren Nefarious. I spelet kommer vi få uppleva helt nya planeter, men även gamla fast från ett alternativt universum. Som vanligt utlovas mängder av galna vapen att skjuta skurkar med. 
 
I den nya låten hörs även en låt av bandet DEVO, där spelets kompositör Mark Mothersbaugh ingår. Han har tidigare gjort musik till de gamla "Crash Bandicoot"- och "Jak & Daxter"-spelen, samt till Marvel-filmen "Thor Ragnarök"
 
 
"Ratchet & Clank: Rift Apart" släpps till Playstation 5 den 11 juni och är helt klart ett av spelen jag personligen ser mest fram emot under 2021. Serien har alltid underhållit mig med sina galna vapen, snygga grafik och underhållande berättelser. 
 
Sony kommer även ha en mer detaljerad direktsändning på Youtube och Twitch den 29 april. 
 
Vad tycker du om "Ratchet & Clank"-serien? 
| 26 april 2021 15:47 |