Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 januari 2018 | 15:00

Möt Freddy Kruegers största fans i ny dokumentär

"FredHeads" undersöker varför så många fastnat för skräckikonen från "Terror på Elm Street"-filmerna.
Med hans randiga tröja, den vassa handsken och ett elakt sinne för humor är det kanske inte så konstigt att skräckfans älskar Freddy Krueger. Mannen som dyker upp i tonåringars mardrömmar har gjorts odödlig i en lång serie filmer tack vare skådespelaren Robert Englund. Men den här dokumentären handlar inte om honom, utan om alla fans som samlas och klär ut sig till Elm Streets plåga - så kallade "FredHeads".

Kolla in den första trailern:
 
 
Regissören Paige Troxell ville göra en film om fandom, och hur en filmserie kan skapa gemenskap och skänka hopp:
 
- "Elm Street"-filmerna har mer än påverkat mitt liv. De har räddat mitt liv. I mina mörkaste stunder vänder jag mig till Elm Street. Det är en överlevar-historia, min bästa vän, min tröst och mitt hem. När jag reste landet runt och mötte andra fans föddes en idé. Jag visste att det fanns andra där ute som ser filmen som något mer än en typisk slasher. Jag ville höra deras historier, berättar Troxell.
 
Just nu söker man finansiering via Indiegogo för att färdigställa dokumentären, som kan bli klar redan i slutet av 2018. Det utlovas också intervjuer med flera av skådespelarna från filmserien, men det är inte klart om Englund själv ska medverka.
| 11 januari 2018 15:00 |