Film

Skribent

Alexander Svensson

1 december 2023 | 17:00

Möt Dementus: Chris Hemsworth berättar om sin brutale skurk i "Furiosa"

Hemsworth lägger hammaren i baksätet och gasar in i "Mad Max"-världen som storskurk.
George Millers “Mad Max”-spinoff “Furiosa” har intagit brasilianska CCPX-eventet, och presenterade under natten en trailer fullpackad med explosioner, biljakter och postapokalyptiska krigsherrar klädda som rockstjärnor. En av sagda krigsherrar är Chris Hemsworths skurk Dementus, som ser ut som The Dude om han fastnat i en apokalyps. Hemsworth har nu beskrivit karaktären i en panel på CCPX
 
- Han är en väldigt våldsam, galen, brutal person som är född i the Wasteland, vilket är världen där Mad Max-sagan äger rum. Han är en produkt av sin miljö, det finns en intensitet hos honom. Som jag sa, han är brutal, men han har fötts i en värld där det är döda eller bli dödad som gäller, och han har lärt sig att härska med järnhand. Han har karisma, men den är väldigt manipulativ.
 
Hemsworth säger också att rollen som Dementus var något nytt för honom som skådespelare.
 
- Det var väldigt roligt att spela, väldigt annorlunda från vad jag har upplevt innan.
 
Hemsworth verkar onekligen ha kul med rollen av trailern att döma, och är bitvis närmast oigenkännelig. Han är inte heller den enda skurken som kommer att ställa till med trubbel för Anya Taylor-Joys Furiosa: även Immortan Joe, som jagade Max och Furiosa i “Fury Road” kommer att dyka upp i filmen.
 
Chris Hemsworths kommentarer om Dementus kan ses i sin helhet i videon nedan, upplagd direkt från CCPX av Collider-journalisten Steven Weintraub.
 
| 1 december 2023 17:00 |