Film

Skribent

MovieZine

12 juni 2022 | 17:00

Möt Benjamin, MovieZines nya videorecensent!

"Tittarna kan vänta sig en massa nördkunskap och att jag kommer vara helt ärlig." Benjamin Lenti tycker till om sommarens storfilmer på MovieZine.
MovieZines läsare har efterfrågat mer rörligt material och videorecensioner, och vi har lyssnat. Nu välkomnar vi Benjamin Lenti in i gänget!
 
17-årige Benjamin kommer från Gränna. Han är en filmnörd sedan barnsben samt en flitig stammis på Jönköpings biografer. Förutom kärleken till Quentin Tarantino och Jim Carrey är ”Baby Driver” och Disneys animerade ”Lejonkungen” de filmer som han sett flest gånger.
 
Under de kommande månaderna kommer Benjamin att kolla in storfilmer som "Thor: Love and Thunder", "Elvis" och många fler och dela med sig av sina åsikter på MovieZines Youtube-kanal. Häng med!
 
- Jag är supertaggad och superglad för denna möjlighet att få recensera film för MovieZine denna sommaren. Det känns kul att få göra recensionerna i videoform, jag började redan göra videorecensioner 2015 och har gjort några stycken utspritt över varje år som gått. Jag ser grymt mycket fram emot att få snacka om alla dessa filmer och jag hoppas att jag kan inspirera folk. Tittarna kan vänta sig en massa nördkunskap om filmerna och att jag kommer vara helt ärlig med vad jag tycker, kommenterar Benjamin.
 
 
Minns du filmen som drog igång ditt filmintresse?
 
- Filmen som väckte mitt filmintresse är roligt nog ”Guardians of the Galaxy”. Jag var typ 9 år gammal och fick inte se filmen för mina föräldrar, men ändå så smugglade jag in filmen i vårt hus när min kompis hade köpt den på dvd. Så fort den var slut så kollade jag igenom allt bonusmaterial om och om igen och var så imponerad av hur de hade gjort specialeffekterna och att man kunde använda sig av lampor som tillfälligt sätt att avlossa skott från en pistol. Det var där det började.
 
Vilka regissörer och skådespelare är favoriterna?
 
- En regissör som jag alltid kommer uppskatta är Quentin Tarantino. Hans säregna stil är något utöver det vanliga som man inte kan få nog av. Sedan nu på senare år så har jag börjat uppskatta David Fincher extremt mycket. När det gäller skådespelare så finns det alldeles för många, men några väl värda att nämna är Brad Pitt, Margot Robbie, Tom Cruise, Matthew McConaughey men mina två nummer ett - för tillfället - är definitivt Jake Gyllenhaal och Jim Carrey!
 
Vad är favoritgenren när du går på bio?
 
- Favoritgenre har jag ingen, jag gillar allt från ”Mean Girls” till ”Oldboy”. Men jag har ändå en extra kärlek för skräckfilm. Det är en speciell känsla när man sitter i en fullsatt salong för att se en skräckfilm. Man känner ett gemensamt obehag som går att ta på i luften. Det finns väldigt få filmer som har gjort mig genuint rädd och jag letar fortfarande efter en film som kan få mig sömnlös utan att handla om läskiga karaktärer, monster, onda andar och så vidare. ”Get Out” är dock en film som gör mig lika skräckslagen varje gång jag ser den. Den har ett djupare budskap och den är så välskriven.
 
Benjamins första videorecension på MovieZine är en hyllning till "Top Gun: Maverick":
 
 
Följ MovieZine på Youtube där vi förutom recensioner även publicerar trailers, exklusiva intervjuer med mera.
| 12 juni 2022 17:00 |