Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 september 2021 | 19:45

"Mortal Kombat" bland månadens PS Plus-spel

Brutalt våld, andra världskriget och golf erbjuds under oktobe rpå Playstation Plus.
Varje månad ingår Playstation ett par gratisspel till betalande PS Plus-medlemmar, med ibland ganska bra titlar att ladda hem utan extra kostnad. 
 
Vill du diskutera spel? Välkommen in i vår Facebook-grupp GameZine
 
I oktober är det spelen "Mortal Kombat X", "Hell Let Loose" och "PGA Tour 2K21" som gäller. 
 
 
Fightingserien "Mortal Kombat" har hänfört spelare med sitt övervåld och coola slagskämpar både som som spel och film sedan tidigt 90-tal (senast i form av filmen från 2021).
 
Spelet som erbjuds den här månaden är "Mortal Kombat X" som utvecklades av Netherrealm Studios och släpptes 2015. Här kan du kämpa mot dina vänner eller datorstyrda spelare i en berättelsedriven kampanj med karaktärer som Scorpion, Sub-Zero och Johnny Cage. 
 
Jag kan ärligt talat tycka att det är lite snålt att erbjuda X och inte XL-versionen som innehåller alla DLC-karaktärer (som Jason från "Fredagen den 13:e-filmerna" och Predator) eller till och med "Mortal Kombat 11" från 2019, men man kan väl inte få allt. 
 
 
"Hell Let Loose" är ett helt nytt multiplayer-spel för upp till 100 spelare samtidigt, som är inspirerat av andra världskriget. 
 
Förutom att du ska skjuta dig fram kan du spela som en befälhavare, som i ett strategiläge styr flödet i kriget och koordinerar vilka kraftfulla förmågor som kan influera ditt lag till vinst. 
 
Versionen som ingår i PS Plus fungerar bara på Playstation 5. 
 
 
"PGA Tour 2K21" är den senaste delen i den långlivade golfsimulatorn av 2K Games, där det gäller att bli "the FedExCup Champion" (ja, det är sponsrat av det amerikanska logistikföretaget). 
 
På flera olika verklighetstrogna golfbanor kan du spela som din alldeles egna karaktär, bygga ditt eget klubbhus och kämpa dig upp till att bli en vinnare – eller spela med dina vänner eller spelare över hela världen. 
 
 
Alla tre spel blir tillgängliga att ladda ner utan extra kostnad den 5 oktober fram till den 1 november. 
 
Playstation Plus är en betaltjänst som dels krävs för att spela multiplayer över nätet, men det ingår även några utvalda spel som går att ladda ner gratis varje månad. Senast ingick "Predator: Hunting Grounds", "Hitman 2" och "Overcooked! All You Can Eat"
 
Vad tycker du om månadens utbud på Playstation Plus? 
| 29 september 2021 19:45 |