Film

Skribent

MovieZine

22 april 2021 | 08:50

”Mortal Kombat” kan bli första filmen i en trilogi

"Det finns så mycket mytologi som vi inte hann få med", säger Greg Russo.
Greg Russo, en av manusförfattarna bakom nya ”Mortal Kombat”, ser filmen som början på en trilogi. Det berättas i en intervju med sajten Comic Book Resource:

- När jag skrev den så tänkte jag mig den som en trilogi. Jag sa det inte ens till människorna jag jobbade med. Men som författare vill man inte måla in sig i ett hörn. I mitt huvud hade jag alltid en tanke på hur de två kommande filmerna skulle kunna se ut, säger Russo.
 
 
Nu hoppas han att filmen ska bli tillräckligt framgångsrik för att studion ska ge grönt ljus åt en uppföljare.

- Jag skulle gärna återvända och utforska mer. Det finns så mycket mytologi som vi inte hann få med, men två timmar är rätt längd för den första filmen. Men det finns mer. Där finns Shaolin-munkarna, specialstyrkorna och alla möjliga slags spin-offs man skulle kunna göra.

I helgen går den våldsamma spelfilmatiseringen ”Mortal Kombat” upp på amerikanska biografer och på streaming. Här i Sverige får vi vänta på biopremiären som sker ”någon gång i vår”. Nu ska det mycket till för att filmen ska bli en biosuccé, speciellt i pandemitider, men man ska väl aldrig säga aldrig.
 
 
”Mortal Kombat” beskrivs som ett explosivt bioäventyr baserat på TV-spelet med samma namn. Vi får här följa Cole Young, en MMA-fighter van vid att ta stryk för pengar, och omedveten om sitt arv – och varför Outworlds Kejsare Shang Tsung har skickat sin bästa krigare Sub-Zero, en Cryomancer, för att jaga Cole.
 
Filmen är regisserad av den prisbelönade australiensiske reklamfilmsregissören Simon McQuid och producerad av James Wan.

Vad tror ni - finns det intresse för ett helt Mortal Kombat-verse på bioduken?
| 22 april 2021 08:50 |