Film

Skribent

Andreas Samuelson

21 juli 2022 | 20:30

Mördare terroriserar conversion camp i ny slasher-trailer

Kevin Bacon spelar ledaren för ett läger med omvändelseterapi för ungdomar som snart finner sig hotade av en psykopat.
Blumhouse har producerat ”They/Them” som utspelas under en vecka på ett conversion camp. Bacon är ledaren som tillsammans med sin fru (Carrie Preston, ”The Good Wife”) som är terapeut och andra anställda ska försöka omvända en grupp hbtq-ungdomar. Dessa inser dock att metoderna är allt annat än humana och att en mördare snart börjar ha ihjäl dem en efter en.
 
Andra skådespelare är Anna Chlumsky (”Veep”) som lägrets nyanställda läkare, Theo Germaine (”The Politician”) som en trans/ickebinär-tonåring som skickats till lägret av sina religiösa föräldrar och Austin Crute (”Booksmart”, ”Daybreak”) som en annan av lägrets ungdomar. Oscarsnominerade manusförfattaren John Logan (”Gladiator”, ”Spectre”, ”Alien: Covenant”) regidebuterar efter sitt eget manus.
 
Trailern ser definitivt lovande ut för sin genre och det är extra spännande att man använt sig av något så i verkligheten skrämmande som conversion camps som miljö. Det är alltid trevligt med slashers (speciellt de som inte är delar av en stor franchise) och bonus för hbtq-representationen. Sen bör ju nämnas att detta är första gången skräckveteranen Bacon återvänder till läger-slasher-genren sedan den första ”Fredagen den 13:e” - bara det är ju värt en titt.
 
”They/Them” har premiär i USA 5 augusti. Se trailern här:
 
| 21 juli 2022 20:30 |