Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 november 2012 | 18:01

Monsters of Film tillbaka på Zita

Den 8 december går Monsters of Film av stapeln på biograf Zita i Stockholm för andra gången. Efter premiären i augusti satsar festivalen på ännu en filmkväll med fokus på genrefilm.

Många av årets mest omtalade skräckfilmer får aldrig se dagens ljus på Stockholms biografer, och särskilt inte när de är som mest aktuella. När det i år dessutom inte ser ut att bli någon skräckfilmsnatt arrangerad av Stockholms filmestival tar Monsters of Film nu saken i egna händer:

- Tillsammans med Njutafilms erbjuder vi därför nu alla monster-, skräck- och genrefilmfantaster möjligheten att se tre av höstens hetaste filmpremiärer tillsammans med likasinnade på biograf Zita den 8 december, skriver man i ett pressmeddelande. 

Filmerna som visas är:

Livid (Frankrike)

Sjuksköterskan Lucile gör sin praktik i en sömnig fiskestad där barn försvunnit under mystiska omständigheter. Regissörerna Alexandre Bustillo och Julien Maury slog ner som en bomb i filmfestivalkretsar med becksvarta "Inside".

Vanishing Waves (Litauen)

Visuellt bländande technothriller om hur en ung mans nervcellstransplantation blir en färd in i en komatös kvinnas sinne. Vinnare av bl.a. bästa film och regi vid Fantastic Fest i Austin, USA, och Bästa långfilm vid Fantastisk Filmfestival i Lund.

REC3: Genesis (Spanien)

Clara ska knyta banden med sin drömman och såväl kusiner som bröllopsfotografer närvarar på plats för att bevara minnena av deras livs lyckligaste dag... Den tredje delen av det spanska skräckfenomenet utspelar sig innan föregångarna och bryter alla regler medan mytologins trådar nystas samman.

Biljetter släpps på biograf Zitas hemsida onsdagen den 14 november.

| 9 november 2012 18:01 |