Film

Skribent

MovieZine

7 augusti 2023 | 08:50

Molly Hammar gör ledmotivet till ny svensk storfilm: "Drabbande och mäktigt"

Artisten har tillsammans med Jocke Berg skrivit låten "Deep Down", som hörs i katastroffilmen "Avgrunden" - på bio i september.
Den 15 september släpps SF Studios kommande storfilm "Avgrunden" på bio. Nu är det klart att Molly Hammar gör filmens ledmotiv, "Deep Down".
 
"Avgrunden" är en katastroffilm som utspelar sig i Kiruna. När marken börjar skaka måste gruvans säkerhetschef Frigga (Tuva Novotny) kämpa för att rädda staden och sin familj.
 
- Efter att ha fått se ett utkast av filmen så blev jag direkt otroligt inspirerad och ville skriva en låt som spelar på både de mäktiga miljöerna och den starka känslan i filmen. Jag blev drabbad av den och när jag tillsammans med Jocke Berg skriver melodierna ihop så blir det oftast så - drabbande och enligt mig, mäktigt. "Deep Down" handlar om att försöka rädda något som kanske är för sent att rädda, säger Molly Hammar.
 
 

En av Sveriges dyraste filmer

 
Med hög budget på 90 miljoner kronor beskrivs "Avgrunden" den största svenska katastroffilmen någonsin. Filmen är regisserad av actionveteranen Richard Holm:
 
- Vi kände direkt att en storslagen katastroffilm som "Avgrunden" behövde ett eget storslaget ledmotiv, något som ramar in vår berättelse och förstärker alla de rätta känslorna. Och när vi träffade Molly klickade direkt, inte nog med att hon har en magisk röst, i "Deep Down" har hon också verkligen lyckats fånga filmen och hjärtat i berättelsen, säger filmens regissör.
 
Låten "Deep Down" släpps i anslutning till filmens biopremiär den 15 september.
| 7 augusti 2023 08:50 |