Spel

Skribent

Viktor Eriksson

10 november 2023 | 18:15

"Modern Warfare 3" fick hälften så lång utvecklingstid som andra Call of Duty-spel

Spelet uppges ursprungligen ha varit en expansion som fick bli en full uppföljare efter att ett annat Call of Duty-spel försenats.
Idag släpps “Call of Duty: Modern Warfare 3”.  Än så länge har den senaste upplagan av den populära förstapersonsskjutaren inte fått något vidare positivt mottagande. Spelet har sågats av både spelare och kritiker för bland annat en tråkig enspelarkampanj och i flerspelarläget har utgivaren Activision plockat bort flera kartor eftersom de var så undermåligt designade.
 
Nu rapporterar Bloomberg att spelets utvecklare, Sledgehammer Games, bara fick 16 månader på sig att sätta ihop spelet. Detta är alltså ungefär hälften av utvecklingstiden som ett Call of Duty-spel vanligen har på sig. Enligt uppgifter till Bloomberg ska utvecklingen av spelet varit mycket stressad och personalen ska behövt jobba både kvällar och helger.
 
Utvecklingstiden uppges ha blivit så kort på grund av att ett annat Call of Duty-spel som skulle släppas under 2023 blev försenat, samtidigt som Activision fortfarande ville släppa något under hösten 2023. Enligt tidigare uppgifter till Bloomberg ska “Call of Duty: Modern Warfare 3” ursprungligen varit en expansion eller spin-off till förra årets "Call of Duty: Modern Warfare 2" innan det gjordes om till en uppföljare. Något som Activision har nekat till.
 
Missa inte att läsa MovieZines stora recension av "Call of Duty: Modern Warfare 3"
 
Har du hunnit spela "Call of Duty: Modern Warfare 3" än och vad tycker du om spelet?
 
| 10 november 2023 18:15 |